Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ
Για όλους αυτούς που πίστεψαν,
Για τους έρωτες που χάθηκαν,
Για τις αγάπες  που  άντεξαν,
Για όλους αυτούς που έφυγαν,
Για όλους όσους αντέξανε στο χρόνο,
Για τις  φιλίες  που  γεννήθηκαν,
Για όλους εμάς που συνεχίζουμε,
Για όσους συναντήσαμε,
Για όλους που δεν ξέμειναν από λόγια..
Κοινοποίηση
Share on facebook
Λαογραφία
 Περίοδος συλλογής υλικού: Πάσχα 1969
Γεωγραφική Περιοχή :
Μακεδονία-Γρεβενά-Πριόνια

PostHeaderIcon Ένας χάρτης πάντα βοηθά!

 

 Από την Αθήνα Διανύοντας την Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας στο σημείο του κόμβου για Δομοκό επιλέγουμε το δρόμο αυτό. Αφού περάσουμε και τις στροφές καθόδου προς Νέο Μοναστήρι συνεχίζουμε για Καρδίτσα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα. Μετά την Καλαμπάκα στη διασταύρωση γέφυρας Μουργκάνη επιλέγουμε αριστερά (περνάμε πάνω από τη γέφυρα) με κατεύθυνση προς Ιωάννινα. Σύμφωνα και με το χάρτη περνάμε τα χωριά Ορθοβούνι Τριγώνα Κορυδαλλός και στρίβουμε δεξιά στην πρώτη διασταύρωση για Κρανιά, Καλλιθέα, Πριόνια. Βρίσκουμε την επόμενη διασταύρωση, έχοντας ήδη προσχωρήσει μέσα στο πευκόδασος και κατευθυνόμαστε δεξιά προς Καλλιθέα. Περνώντας μέσα από το χωριό το αφήνουμε έχοντας μόνο 6 χιλιόμετρα ακόμη για να φτάσουμε.

 Από τη Θεσσαλονίκη

 Η ύπαρξη της Εγναντίας οδού σίγουρα απλουστεύει την διαδρομή.  Για την ώρα μπορούμε να βγούμε στην έξοδο για Κηπουριό και στη συνέχεια ακολουθώντας το παλιό δρόμο για Κρανιά (Μηλιά Μέτσβο...)  στρίβουμε αριστερά ένα χιλιόμετρο πριν φτάσουμε στην Κρανιά. Και από αυτό το σημείο μόνο 6 χιλιόμετρα μένουν.

 Η ασφαλτόστρωση και από τα δύο είναι σημεία είναι γεγονός από το καλοκαίρι του 2009 χάρις στις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της συνεργασίας της με τις αρμόδιες διευθύνσεις της Νομαρχίας και των υπουργείων.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 20 Μάιος 2015 13:03)